Nood aan een babbel, bel of mail ons!  secretariaat@neo-ma.be
BELANRIJK!! Ben je lid en heb je een nieuw adres of e-mail laat het ons weten!
 

Crea en praatcafé vrijdag 21 juni 2024

UZ leuven is gestart met :"Borstkanker-hoogrisico-raaplegingen",meer info www.uzleuven.be/raaplegingen/borstkanker-hoogrisico-raadpleging

Bij een gift van € 40 of meer dient u op de overschrijving uw rijksregisternummer te vermelden. Zonder dit nummer kunnen wij u geen fiscaal attest bezorgen. Dank voor uw begrip.

 

!

 

Pre-Operatief  • Voor de lichaamseigen reconstructie moet je een ‘angio CT van de buikwand’ laten verrichten. Dit is een drie dimensionele scanner die de bloedvaten van uw buikwand in beeld brengt, waardoor de chirurg tijdens de operatie weet waar zich de beste bloedvaten bevinden die de flap van bloed zullen voorzien.

  • Een preoperatieve oppuntstelling bij de anesthesist of huisarts. Anamnese en klinisch onderzoek zijn de hoeksteen van het preoperatief onderzoek. De technische onderzoeken bestaan uit een routine preoperatieve bloedcontrole en een ECG (filmpje van het hart). In sommige gevallen is ook een RX van de longen aangewezen of een advies van de specialist in de aandoening.

  • U moet stoppen met de inname van bloedverdunners (aspirine, marevan e.d.)+ anti-hormonen. Uw arts zal je vertellen wanneer je exact moet stoppen, aangezien dit verschilt naargelang het type van medicatie.

  • Stoppen met anti-inflammatoire middelen, zoals Ibuprofen, Nurofen, Voltaren, … en sommige supplementen, zoals gember, ginkgo biloba, ginseng, knoflook/quercetine, kurkuma, lijnzaad, mariadistel, ... die bloed verdunnende effecten hebben.

  • Rookstop! Roken doet de kleine bloedvaatjes in de huid vernauwen en zorgt daardoor voor een slechtere heling. U kan steeds contact opnemen met rookstopbegeleiding.


 

Onze sponsors