Ladies Movie Night UGC Mechelen woensdag 12 februari 2020
Life Style donderdag 12 maart 2020 (v
oorbehouden aan lotgenoten die nog niet hebben deelgenomen)
Schilderen met Else Van Meldert donderdag 5 maart 2020
Schilderen met Else Van Meldert dinsdag 17 maart 2020
Babbelavond donderdag 19 maart 2020

Lieve Blancquaert" Circle of Life" maandag 29 maart 2020

 

 

 

 


       
  

  

 

Pre-Operatief  • Voor de lichaamseigen reconstructie moet je een ‘angio CT van de buikwand’ laten verrichten. Dit is een drie dimensionele scanner die de bloedvaten van uw buikwand in beeld brengt, waardoor de chirurg tijdens de operatie weet waar zich de beste bloedvaten bevinden die de flap van bloed zullen voorzien.

  • Een preoperatieve oppuntstelling bij de anesthesist of huisarts. Anamnese en klinisch onderzoek zijn de hoeksteen van het preoperatief onderzoek. De technische onderzoeken bestaan uit een routine preoperatieve bloedcontrole en een ECG (filmpje van het hart). In sommige gevallen is ook een RX van de longen aangewezen of een advies van de specialist in de aandoening.

  • U moet stoppen met de inname van bloedverdunners (aspirine, marevan e.d.)+ anti-hormonen. Uw arts zal je vertellen wanneer je exact moet stoppen, aangezien dit verschilt naargelang het type van medicatie.

  • Stoppen met anti-inflammatoire middelen, zoals Ibuprofen, Nurofen, Voltaren, … en sommige supplementen, zoals gember, ginkgo biloba, ginseng, knoflook/quercetine, kurkuma, lijnzaad, mariadistel, ... die bloed verdunnende effecten hebben.

  • Rookstop! Roken doet de kleine bloedvaatjes in de huid vernauwen en zorgt daardoor voor een slechtere heling. U kan steeds contact opnemen met rookstopbegeleiding.


 

Onze sponsors