Nood aan een babbel, bel of mail ons!  secretariaat@neo-ma.be
BELANRIJK!! Ben je lid en heb je een nieuw adres of e-mail laat het ons weten!

Donderdag 18 april 2024 Babbelavond
Zondag 21 april 2024 Kunstuur in Mechelen (volzet)
Woensdag 15 mei 2024 'Van Borstkanker naar Anker van Kracht'

UZ leuven is gestart met :"Borstkanker-hoogrisico-raaplegingen",meer info www.uzleuven.be/raaplegingen/borstkanker-hoogrisico-raadpleging


Bij een gift van € 40 of meer dient u op de overschrijving uw rijksregisternummer te vermelden. Zonder dit nummer kunnen wij u geen fiscaal attest bezorgen. Dank voor uw begrip.

 

!

 

Neo-Ma vzw is een vereniging voor mensen met borstkanker en mensen die na borstkanker, omwille van genetische/ familiale belasting of een aangeboren afwijking een borstreconstructie overwegen.
Waarom de naam Neo-Ma : Neo betekent nieuw (nieuwe borst/borstreconstructie), maar is ook een verwijzing naar neoplasma (abnomale cellen), Ma is een deel van mamma (Latijn voor borst)

 

Nu je strijd tegen borstkanker nog vers in je geheugen, je moet kiezen voor een preventieve amputatie omdat je erfelijk belast bent, je eerste gesprek met de chirurg verwarrend was, wat kan, wat mag, wat moet, wat, wat...... en dan vallen de woorden: een borstreconstructie of niet? Een emotioneel moment waarop jijzelf de juiste keuze moet maken. Met hulp van je arts ga je op zoek naar antwoorden.
Er komt een moment waarbij je een overweldigende hoeveelheid informatie door artsen, familie en vrienden krijgt gepresenteerd en je het gevoel hebt dat je het bos door de bomen niet meer ziet.
Dan is het belangrijk dat je met een lotgenoot kan praten, een trefpunt kan vinden waar je de juiste informatie vindt, waar je je verhaal kwijt kan en vragen kan stellen. Een plaats waar je begeleid wordt in je proces los van emoties die je in je gezin, familiekring en vriendenkring te verwerken krijgt.

Ook deze mensen om je heen hebben vaak veel vragen die ze niet durven te stellen om jou te sparen. Ook zij kunnen bij ons terecht met al hun vragen.

We vormen een vzw die hulp, ondersteuning en degelijke informatie wil bieden aan patiënten (en hun naasten) die op punt staan  een grote beslissing te nemen. Wij willen graag het verlengde zijn van de reeds bestaande organisaties.

Wij leggen ons meer specifiek toe op een stukje van deze moeilijk te begane weg: borstreconstructie.

Door:
Specialismen naast elkaar te leggen om zo samen (met jullie), vrouwen en mannen te steunen in de strijd tegen borstkanker.
Hulp te bieden om tot de juiste beslissing te komen inzake borstreconstructie en het genezingsproces ondersteunen in al zijn facetten.

Wij werken volgens  leeftijdscategorie en kunnen zo patiënten en hun omgeving zorg op maat bieden. Antwoorden zoeken op vele vragen. Concrete en juist informatie bieden. Vertalen van de vaak onbegrijpbare medische taal.

HET IS IMMERS JE GEWOON JE RECHT


 

Onze sponsors