Nood aan een babbel, bel of mail ons!  secretariaat@neo-ma.be
BELANRIJK!! Ben je lid en heb je een nieuw adres of e-mail laat het ons weten!
Fijne Vakantie 

UZ leuven is gestart met :"Borstkanker-hoogrisico-raaplegingen",meer info www.uzleuven.be/raaplegingen/borstkanker-hoogrisico-raadpleging

Bij een gift van € 40 of meer dient u op de overschrijving uw rijksregisternummer te vermelden. Zonder dit nummer kunnen wij u geen fiscaal attest bezorgen. Dank voor uw begrip.

 

!

 

Wanneer?
16/10/2019
vanaf 14:00 tot 17:00

Waar?
UZ Leuven Campus Gasthuisberg, Auditorium IG 273, paars 2e verdieping

Terug naar het overzicht

Helaas!

Dit event is reeds afgelopen!

Bra Day

Bra Day Leuven 16 oktober 2019

BRA Day in een notendop BRA Day of Breast Reconstruction Awareness Day is een internationale dag, gewijd aan de voorlichting en sensibilisering van vrouwen die een borstreconstructie overwegen na de gedeeltelijke of volledige amputatie van een borst. Ter gelegenheid van deze dag willen de plastisch chirurgen van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie (RBSPS) de aandacht vestigen op hun rol en hun verantwoordelijkheid binnen het multidisciplinaire team dat vrouwen gedurende het volledige proces van hun “reconstructie” begeleidt. Elke dag vernemen in ons land gemiddeld vijfentwintig vrouwen dat zij borstkanker hebben en dat hun leven bijgevolg ingrijpend zal veranderen. Vandaag de dag wordt aangenomen dat één vrouw op negen het risico loopt ooit door deze ziekte getroffen te worden. Ondanks deze vaststelling en het feit dat de genezingskansen almaar groter worden, zou naar schatting 70% van de vrouwen die in aanmerking komen voor een borstreconstructie, onvoldoende ingelicht worden over haar opties. De beslissing om na een borstamputatie al dan niet over te gaan tot een reconstructie is een persoonlijke keuze. Het is echter niet altijd gemakkelijk de volledige en objectieve informatie te verkrijgen die nodig is om met kennis van zaken te beslissen. Dit zijn enkele vragen die alle betrokken vrouwen zich stellen. Zij moeten dan ook correcte informatie, begeleiding en advies krijgen. Bovendien moeten ze allen toegang hebben tot de techniek die in hun situatie het meest aangewezen is.

INFOSESSIE UZ LEUVEN
Praktisch:  Datum: 16 oktober 2019 van 14u tot 17u
 Locatie: UZ Leuven Campus Gasthuisberg, Auditorium IG 273, paars 2e verdieping
 Prijs: Gratis, Koffie en taart wordt voorzien
voor meer inlichtingen infosessie: UZ LEUVEN Dienst Plastische Heelkunde Email: plastische@uzleuven.be
Tel: 016/34 87 22

Onze sponsors