Nood aan een babbel, bel of mail ons!  secretariaat@neo-ma.be
BELANRIJK!! Ben je lid en heb je een nieuw adres of e-mail laat het ons weten!
Fijne Vakantie 

UZ leuven is gestart met :"Borstkanker-hoogrisico-raaplegingen",meer info www.uzleuven.be/raaplegingen/borstkanker-hoogrisico-raadpleging

Bij een gift van € 40 of meer dient u op de overschrijving uw rijksregisternummer te vermelden. Zonder dit nummer kunnen wij u geen fiscaal attest bezorgen. Dank voor uw begrip.

 

!

 

Wanneer?
17/05/2022
vanaf 19:45 tot 22:00

Waar?
Walemstraat 5 2860 Sint-Katelijne-Waver

Terug naar het overzicht

Helaas!

Dit event is reeds afgelopen!

17 mei 2022 Zentangle

Neo-ma vzw gaat op ontdekking, Zentangle, meditatief tekenen.
Op aanraden van een lotgenoot die dit ontdekt heeft.
Het leukste is dat je er niet eens voor hoeft te kunnen tekenen of heel creatief voor hoeft te zijn.


Kom het samen ontdekken

Wat: Workshop Zentagle
Wanneer: dinsdag 17 mei 2022  van 19.45.u. tot ongeveer 22.00. u.
Waar: Walemstraat 5  2860 Sint-Katelijne-Waver

Het leukste is dat je er niet eens voor hoeft te kunnen tekenen, of heel creatief voor hoeft te zijn. Concentreer je op het tekenen van de afzonderlijke lijnen, die als vanzelf veranderen in decoratieve patronen.

Zentangle is een soort meditatie en tegelijkertijd ook een kunstvorm en het is ontwikkeld door Maria Thomas en Rick Roberts in de Verenigde Staten. Op een dag liep Rick binnen bij Maria toen zij aan het werk was. Toen Rick begon te praten tegen Maria leek het alsof ze uit een soort trance kwam, zelf omschrijft ze deze ervaring als een gevoel van vrijheid en ontspanning gecombineerd met focus. Rick herkende deze omschrijving als hetgeen er ook bij meditatie gebeurd. Ze besluiten om samen te gaan ontdekken hoe ze meditatie en tekenen kunnen combineren tot de methode die ze uiteindelijk Zentangle noemen. Een soort meditatief tekenen. Tangle betekent in het Engels ‘wirwar, knoop’ maar ook wel ‘omarming’. ‘Zen’ is genoemd naar de Japanse vorm van Boeddhisme: je zoekt naar leegte, wijsheid en stilte, zoals Boeddha dat óók deed.

Onze sponsors