Overzicht activiteiten 2019
 31/01/2019: Babbelavond                              07/02/2019: Life Style
Neo-Ma vzw is erkend als instelling die fiscale attesten mag uitreiken gift vanaf € 40 BE13 1430 8656 6339 vergeet niet uw rijksregisternummer bij mededeling te vermelden = vraag FOD financiën)

 

 

Pre-Operatief  • Voor de lichaamseigen reconstructie moet je een ‘angio CT van de buikwand’ laten verrichten. Dit is een drie dimensionele scanner die de bloedvaten van uw buikwand in beeld brengt, waardoor de chirurg tijdens de operatie weet waar zich de beste bloedvaten bevinden die de flap van bloed zullen voorzien.

  • Een preoperatieve oppuntstelling bij de anesthesist of huisarts. Anamnese en klinisch onderzoek zijn de hoeksteen van het preoperatief onderzoek. De technische onderzoeken bestaan uit een routine preoperatieve bloedcontrole en een ECG (filmpje van het hart). In sommige gevallen is ook een RX van de longen aangewezen of een advies van de specialist in de aandoening.

  • U moet stoppen met de inname van bloedverdunners (aspirine, marevan e.d.)+ anti-hormonen. Uw arts zal je vertellen wanneer je exact moet stoppen, aangezien dit verschilt naargelang het type van medicatie.

  • Stoppen met anti-inflammatoire middelen, zoals Ibuprofen, Nurofen, Voltaren, … en sommige supplementen, zoals gember, ginkgo biloba, ginseng, knoflook/quercetine, kurkuma, lijnzaad, mariadistel, ... die bloed verdunnende effecten hebben.

  • Rookstop! Roken doet de kleine bloedvaatjes in de huid vernauwen en zorgt daardoor voor een slechtere heling. U kan steeds contact opnemen met rookstopbegeleiding.


 

Onze sponsors